احتمالاً پایه معافیت مالی حقوقبگیران از ده میلیون تومان بیشتر شود
آبان نیوز | یکی از بحثبرانگیزترین عدم تغییر سقف معافیت مالیاتی نسبت به سال گذشته با توجه به افزایش ۱۸درصدی حقوقها بود. بر اساس تبصره ۱۶ لایحه بودجه ۱۴۰۳ سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی تحت عناوینی از قبیل حقوق و مزایا مقرری یا مزد حق شغل حق شاغل فوق العادهها اضافهکار حقالزحمه حق مشاوره حق حضور در جلسات، پاداش حقالتدریس حقالتحقیق و کارانه بهصورت نقدی و غیرنقدی بهشرح زیر است:
سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی ۱۳۹۴/۴/۳۱ در سال ۱۴۰۳ مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون (۱.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال (معادل ماهی ۱۰ میلیون تومان) تعیین میشود،
این در حالی است که در لایحه بودجه ۱۴۰۳ دو نکته در حوزه افزایش حقوق و مالیات بر حقوق لحاظ شده است که بررسی همزمان این حوزه حاکی از مدل تبعیضآمیز افزایش دریافتی حداقلبگیران در سال آتی است، بر این اساس در حالی که سقف معافیت مالیاتی ماهانه ۱۰ میلیون تومان مانند رقم سال گذشته تعیین شده و افزایش نیافته است، عملاً افزایش ۱۸درصدی حقوق کارمندان با احتساب میزان مالیات حقوق در سال آتی از واقعیت فاصله دارد،
بهعبارت سادهتر فرض کنید حقوق یک کارمند در سال ۱۴۰۲ (با احتساب ساعات اضافهکار متعارف) حدود ۹ میلیون تومان بوده و از آنجا که سقف معافیت مالیاتی در سال گذشته ۱۰ میلیون تومان بوده این میزان دریافتی از مالیات معاف بوده است. دولت برای سال ۱۴۰۳ افزایش ۱۸درصدی حقوق کارمندان را در لایحه بودجه ارائه کرده است، بر این اساس حقوق این کارمند به محدوده ۱۱ میلیون تومان وارد میشود، اما با توجه به اینکه دریافتی بالاتر از ۱۰ میلیون تومان مشمول مالیاتی ۱۰درصدی است، عملاً دریافتی نهایی این کارمند کمتر از ۱۸ درصد یعنی حدود ۱۵ تا ۱۶ درصد افزایش مییابد.
سقف معافیت مالیاتی افزایش مییابد؟
گفتنی است اخیراً رئیس سازمان برنامه و بودجه در رابطه با افرایش سقف معافیتهای مالیاتی گفته بود: احتمالاً پایه معافیت مالی حقوقبگیران از ده میلیون تومان بیشتر شود. از آنجا که هماکنون پایه معافیت مالیاتی ده میلیون تومان در ماه است احتمال دارد در آخرین نسخه از لایحه بودجه که رئیس جمهور به مجلس ارائه میکند، عدد معافیت برای سال آینده افزایش یابد.
لازم به ذکر است در شرایطی لزوم افزایش سقف معافیتهای مالیاتی ضروری بهنظر میرسد که با توجه به تورم سالهای اخیر، قدرت خرید حداقلیبگیران و دهکهای پایین جامعه بهشدت تحت تأثیر قرار گرفته است، در این شرایط اگر سقف معافیتهای مالیاتی افزایش پیدا نکند، افزایش حقوق کارمندان، با توجه به اینکه مشمول مالیات میشود عملاً کمتر از ارقام اعلامشده است.
سازوکار افزایش سقف معافیتهای مالیاتی چگونه است؟
بر همین اساس انتظار میرود با درخواست وزیر اقتصاد، رئیس جمهور لایحه اصلاحی بودجه را در خصوص اصلاح سقف معافیتهای مالیاتی به مجلس شورای اسلامی فرستد تا در آخرین نسخه لایحه بودجه که توسط رئیس جمهور به مجلس تقدیم میشود، این موضوع اصلاح شده باشد.
از طرفی نکتهای که در این خصوص وجود دارد این است که با توجه به سهم ۱۰درصدی مالیات بر حقوق، از کل درآمدهای مالیاتی، عملاً دست دولت برای افزایش سقف معافیتهای مالیاتی چندان بسته نیست و دولت میتواند این بند لایحه بودجه را دستخوش تغییراتی کند.
شنیدههای تسنیم از منابع مطلع در دولت حاکی است، احتمالاً سقف معافیتهای مالیاتی درآمد حقوقبگیران در بودجه سال آینده از ۱۲۰ میلیون تومان در سال به ۱۵۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت؛
بر این اساس، حقوقهای زیر ۱۲.۵ میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف خواهد شد./تسنیم
برچسب ها :معافیت مالی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰