خبر مهم برای پرستاران درباره افزایش مبلغ اضافهکار تحمیلی پرستاران
آبان نیوز| پرستاران بهعنوان یکی از ارکان حیاتی سیستم بهداشتی شناخته میشوند و نقش کلیدی در مراقبت از بیماران دارند، اما جامعه پرستاری کشور مدتی است که بهدلایل مختلف از جمله کمبود منابع در نظام سلامت، با چالشهای فراوانی روبهروست.
به گزارش تسنیم، یکی از این چالشها این است که بهدلیل کمبود شدید نیروی پرستاری در کشور، به پرستاران اضافهکارهای اجباری تحمیل میشود تا یک پرستار، جای چند پرستار دیگر را که در سیستم درمانی کشور جذب نشدهاند، به این روش پر کند اما در عین حال، مبلغ دریافتی پرستاران بهازای هر ساعت اضافهکاری نیز بهشدت پایین است، این مسئله نهتنها بر معیشت پرستاران تأثیر منفی میگذارد، بلکه با کاهش انگیزه ارائه خدمت پرستاران، کیفیت خدمات بهداشتی ارائهشده به بیماران را نیز تحتتأثیر قرار میدهد.
اجبار به اضافهکاری و تأخیر در پرداخت مبالغ!
کمبود شدید پرستار در نظام سلامت، در حالی باعث تحمیل اضافهکاریهای اجباری به پرستاران شده است که این اضافهکاریها از سویی مبلغ بسیار پایینی دارند و از سوی دیگر همین میزان مبلغ کم بهازای هر ساعت اضافهکاری نیز بهصورت بهروز به پرستاران پرداخت نمیشود و طبق اعلام اعضای شورایعالی نظام پرستاری، بیمارستانها مبالغ مربوط به اضافهکاری پرستاران را با چندماه تأخیر پرداخت میکنند!
فرمول اضافهکاری پرستاران اصلاح شد؟
دو روز پیش بود که ظفرقندی، وزیر بهداشت، از اصلاح فرمول و میزان اضافهکاری پرستاران خبر داد و گفت: جلسات فراوانی را با سازمانهای اداری و استخدامی و برنامه و بودجه برگزار کردیم و با پیگیریهای زیادی توانستیم میزان اضافهکاری پرستاران را طی فرمولی اصلاح کنیم و مقدار قابلتوجهی افزایش پیدا کرده است، در این رابطه نتایج مثبتی حاصل شده است و مبلغ اضافهکاری جدید یک تا دو روز آینده ابلاغ خواهد شد.
اضافهکار کمتر از ۱۰۰هزار تومان مورد پذیرش نظام پرستاری نیست
حالا رئیس سازمان نظام پرستاری در گفتوگو با تسنیم از پیشنهاد افزایش اضافهکار پرستاران به ۱۰۰ هزار تومان خبر میدهد.
احمد نجاتیان در این رابطه به تسنیم گفت: فرمول اضافهکاری پرستاران صحیح نیست و پرستاران بهطور متوسط ۲۵ هزار تومان بابت هر ساعت اضافهکار دریافت میکنند، به همین دلیل بهدنبال این راهکار بودیم که مبلغ اضافهکاری پرستاران را افزایش دهیم.
وی به برگزاری جلساتی با وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه برای اصلاح فرمول اضافهکاری خبر داد و بیان کرد: آنچه در سازمان برنامه و وزارت بهداشت مطرح کردیم این است که باید میزان اضافهکاری پرستاران حداقل به ۱۰۰ هزار تومان برسد و اگر غیر از این باشد پاسخگوی نیازهای نظام سلامت و پرستاران نخواهد بود.
وی ادامه داد: البته این ۱۰۰ هزار تومانی که بابت هر ساعت اضافهکاری پرستاران پیشنهاد کردهایم یکسوم قیمت واقعی است که باید برای پرستاران در نظر گرفته شود اما بنا به شرایط کشور و منابعی که در نظر گرفته شده این مبلغ را پیشنهاد کردهایم. در صورتی که میزان مبلغ اضافهکاری پرستاران بهازای هر ساعت بهطور متوسط کمتر از ۱۰۰ هزار تومان باشد، این مسئله مورد پذیرش سازمان نظام پرستاری نخواهد بود.
پدیده نامبارک اضافهکاری پرستاران در نظام سلامت ایران
رئیس سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: اضافهکار پدیده نامبارکی است که بهدلیل کمبود پرستار در نظام سلامت کشور ما شکل گرفته و درواقع راهکار موقتی است که برای جبران این کمبود نیرو در نظر گرفته شده است. در هیچ جای دنیا این میزان اضافهکاری برای پرستاری وجود ندارد و برخی کشورها حتی اضافهکاری را برای پرستاران محدود و یا ممنوع کردهاند. اگرچه همه کارکنان دولت میتوانند ۱۷۵ ساعت اضافهکاری داشته باشند اما در قانون ارتقای بهرهوری درباره اضافهکاری پرستاران تأکید شده است که سقف اضافهکاری پرستاران باید ۸۰ ساعت باشد زیرا رویکرد و سیاست نظام سلامت مبتنی بر این است که اضافهکار تا حد ممکن کاهش پیدا کند تا پرستاران فرصت استراحت و ارائه خدمات مطلوب به بیماران را داشته باشند.
تصویب مبلغ ۸۰هزارتومانی برای اضافهکاری پرستاران
معاون اجرایی رئیسجمهوری امروز، چهارشنبه، از تغییر مبلغ پرداختی اضافهکاری پرستاران خبر داده و گفته است: «یکی از درخواستهای پرستاران مشکل حقوق و اضافهکاری بود که مصوب شد مبلغی بابت هر ساعت اضافهکاری پرداختی به پرستاران برای هر ساعت چندبرابر شود و به ۸۰ هزار تومان برسد.»
حال باید دید این افزایش مبلغ اضافهکاری بهطور واقعی از چهزمانی برای پرستاران اجرایی خواهد شد.
برچسب ها :اضافه کاری ، اضافه کاری پرستاران ، افزایش مبلغ اضافه کار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰