درست نیست وزرای اقتصاد را مقصر مشکلات کشور بدانیم
آبان نیوز| مجیدرضا حریری در گفتوگویی در پاسخ به اینکه آیا استیضاح وزیر اقتصاد میتواند راه حل مناسبی برای حل مشکلات اقتصادی کشور باشد؟ گفت: فعلا طرح استیضاح اعلام وصول شده ولی اینکه استیضاح رای میآورد یا خیر، هنوز مشخص نیست و باید تا روز رایگیری منتظر ماند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: موضوع اصلی این است که آیا مشکلاتی که امروز با آن دست به گریبان هستیم مشکلات همین پنج ماهه اخیر است؟ اگرچه در همین مدت یعنی ۲۰۰ روز اخیر اتفاقات بد اقتصادی افتاده است که در ماههای آینده اثرات آن را میبینیم اما هر سیاستگذاری اقتصادی در پنج ماه جواب نمیدهد که بتوانیم ارزیابی کنیم و بگوییم وزیری موفق بوده یا نبوده است. اتفاقاتی که امروز شاهد آن هستیم نتیجه سیاستگذاریهای ۱۲ ماه پیش است که نتایج آن امروز مشخص شده است.
این عضو اتاق بازرگانی تصریح کرد: همچنین از سالهای گذشته اتفاقاتی رخ داده که خارج از اداره وزیر و دولت بوده است؛ یعنی با آغاز جنگ اسرائیل و حماس منطقه دچار تحولاتی شده که در اختیار حاکمیت نبوده و دنیا به هم ریخته است و ما نیز آسیب دیدهایم.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه اصولا بخش مهمی از مشکلات اقتصادی تبعات رفتار سیاست خارجی است، گفت: تصمیمگیری سیاست خارجی ما تبعاتی دارد که در اقتصاد خودش را نشان میدهد. اینکه ورزای اقتصادی دورههای مختلف را محکوم کنیم و آنها را مقصر بدانیم، درست نیست. بلکه اتفاقات اقتصادی کشور مجموعهای از رفتار نهادهای مختلف حاکمیتی است که در اقتصاد بروز و ظهور میکند.
حریری در ادامه گفت: اگرچه به آقای همتی نقدهایی داریم، ولی این استیضاح را نتیجه عملکرد ایشان نمیدانیم.
وی اضافه کرد: تصور کنید وزیر اقتصاد امروز استیضاح و سپس برکنار شد. آیا وزیر فعلی نسبت به وزرای قبلی و حتی بعدی خود خیلی متفاوت است؟ چنین تصوری نداریم؛ یعنی نه وزیر قبلی بسیار قویتر از وزیر فعلی بوده و نه آنکه قرار است جای آقای همتی فرد قویتری بیاد.
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین عنوان کرد: به جای اینکه وقت خود را صرف این مسائل کنیم، باید بر این موضوع متمرکز شویم که مجموعه حاکمیت یک متد اقتصادی روشنی را ارائه دهد. در چند دهه اخیر معلوم نیست اقتصاد ما نهادگرا است، سوسیالسیم است، براساس اقتصاد آزاد اداره میشود یا نئولیبرالیسم است. در برخی مواقع از اتحادیه جماهیر سوسیالیستی_ کمونیستی سابق کمونیستتر هستیم. یعنی در ماه مبارک رمضان حتی دولت در قیمت آش، حلیم و زولبیا مداخله و آن را اعلام میکند و در برخی مواقع آنقدر باز هستیم که حتی در آمریکا که مهد اقتصاد آزاد است اینگونه نیست. این نشان میدهد که دچار سردرگمی، بیروشی و بی سیاستی در حوزه اقتصاد هستیم.
به گفته وی، حاکمیت باید تصمیم بگیرد یک روش را در دستور کار قرار دهد که آن وقت میشود در بلند مدت فکرهای بهتری کرد.
برچسب ها :اتاق بازرگانی ، اقتصاد ایران ، مجیدرضا حریری ، مشکلات اقتصادی ، وزیر اقتصاد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰