سيد حسن خميني:
ایستادگی طالبان مقابل استکبار جهانی نباید ما را ذوق زده کند./ فریاد امام در مقابل کسانی بود که نمیتوانستند لوازم دنیای جدید را درک کنند
سید حسن خمینی با برشمردن مولفه های مهم «اسلام ناب محمدی(ص)» از نگاه امام خمینی(س)، تأکید کرد: فریادی که امام در مقابل تحجر می زدند در مقابل کسانی بود که نمی توانستند درک کنند دنیای جدید لوازم جدیدی دارد و دنیا فضایی در بسته نیست و سؤالات جدیدی دارد که جواب های جدید می طلبد.
به گزارش آبان نیوز به نقل از جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی عصر روز چهارشنبه در مراسم سی و سومین سالگرد تأسیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) که در حرم مطهر امام خمینی برگزار شد، طی سخنانی گفت: امام مدعی و منادی اسلام ناب است و این امر را در آخر عمر شریفشان بسیار مورد تأکید قرار می دادند و ما در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام که مروج اندیشه امام است و امام هم بیش از هر چیزی خودشان را فدای اسلام ناب می دانستند، همواره باید روی این موضوع فکر کنیم که اسلام ناب چیست و چه ویژگی هایی دارد.
یادگار امام افزود: البته ممکن است خیلی ها مدعی اسلام ناب باشند اما به آنچه که امام آن را اسلام ناب می دانستند و باورشان این بود که با تمسک به آن می توان بین آموزه های دین و جهان امروز رابطه برقرار کرد، خیلی باید پرداخت و به نظرم این بحث نیازمند برگزاری جلسات مجازی و حضوری زیادی است.
وی با بیان اینکه شاید گمشده ی امروز ما اسلام ناب باشد، یادآور شد: اولین مؤلفه ای که در اسلام ناب امام مطرح است استکبارستیزی است و اساسا شروع مبارزات ایشان با تهاجم به استکبار در افق ملی و جهانی است.
سید حسن خمینی ادامه داد: اگر مقیاس نگاه ها را عوض کنیم، در می یابیم که «استقلال» همان «آزادی در افق ملی»، و «آزادی» همان «استقلال در افق فردی» است و جامع همه این آرمان ها مبحث «استکبارستیزی» است. لذا مؤلفه بزرگی از اسلام ناب استکبارستیزی است؛ همان مولفه ای که در بحث امر به معروف و نهی از منکر مطرح بوده، اما به عللی رد پای آن را کمتر در ادبیات فقهی ما می بینیم.
به یک مشروب فروشی توجه می کنیم ولی به این اصل اساسی که نباید حقی از جامعه ضایع شود، توجه نداریم
وی با انتقاد از اینکه بعضا به امور بسیار کوچک اهمیت می دهیم و از امور بزرگ غفلت داریم، ادامه داد: مثلا در زمان شاه نسبت به اینکه یک جریان بهایی گری در کشور وجود داشت خیلی ها و به ویژه انجمن حجتیه معترض بودند، اما علت العلل آن که اصل نظام سلطنتی بود را از نظر پنهان می داشتند؛ یا نمونه دیگر اینکه، به یک مشروب فروشی توجه می کنیم ولی به این اصل اساسی که نباید حقی از جامعه ضایع شود، توجه نداریم. معمولا از گذشته، متدینین به ظواهر -و مخصوصا گونه خاصی از ظواهر- بیشتر توجه داشته اند و امروز هم همین طور است.
ایستادگی طالبان مقابل استکبار جهانی نباید ما را ذوق زده کند
یادگار امام تأکید کرد: اگر کسی به کشور گوشه چشمی داشته باشد ملت باید یکپارچه باشد و به همان اندازه اگر کسی حقی از فردی ضایع می کند همه باید یک صدا شوند. امروز در کشور همسایه ما افغانستان که یک جریان متحجر تصدی حکومت را به دست گرفته است. نباید ایستادگی این گروه مقابل استکبار جهانی که یک بعد اسلام ناب است نباید ما را ذوق زده کرده و باعث فراموشی بی توجهی این گروه به «آزادی های فردی» که جزئی از اسلام ناب است، شود. البته ایستادگی مقابل استکبار و اینکه یک ملت تصمیم بگیرد روی پای خودش بایستد، در جای خود ارزشمند است، اما وقتی امور را ارزش گذاری می کنیم نباید یک بعد را فدای بعد دیگر کنیم.
استعمارستیزی یعنی شما خودتان را از همه دنیا عقب تر نبینید
وی با بیان اینکه از نظر ترتیب زمانی دومین مؤلفه اسلام ناب در حیات امام بُعد «استعمارستیزی» است، گفت: استعمارستیزی به این معناست که شما خودتان را از همه دنیا عقب تر نبینید و این جور نباشد که کسی از بیرون بیاید تا کشور شما را عمران کند. اگر از بعد مثبت به این مولفه نگاه کنیم، تقویت آن به خودباوری منجر می شود. البته به این معنا نیست که هرچه دیگران دارند بد است؛ بلکه به این معنا است که ما هستیم که باید سرنوشت خود را انتخاب کنیم؛ نه بیگانگان.
سید حسن خمینی ادامه داد: اگر این امر محقق شد، شما دیگر شما با پدیده فرار مغزها مواجه نمی شوید و یا اگر هم چنین اتفاقی رخ دهد، آن افراد به کشور خود بر می گردند چون بیش از هر جا خود را وابسته به این خاک می دانند.
وی اظهار داشت: مؤلفه سوم اسلام ناب، استحمارستیزی یا «مقابله با تحجر» است؛ یعنی مبارزه با کسانی که آمده اند تا ما را را تحمیق کنند؛ کسانی که از واقعیت آگاهند اما به نفع شان است که ملت عقب افتاده بماند. نقل است که برخی شاهان قاجار می گفتند هرچه مردم نادان تر باشند، برای ما حکومت کردن راحت تر است.
فریادی که امام در مقابل تحجر می زدند در مقابل کسانی بود که نمی توانستند درک کنند دنیای جدید لوازم جدیدی دارد و دنیا فضایی در بسته نیست
یادگار امام تأکید کرد: فریادی که امام در مقابل تحجر می زدند در مقابل کسانی بود که نمی توانستند درک کنند دنیای جدید لوازم جدیدی دارد و دنیا فضایی در بسته نیست و سؤالات جدیدی دارد که جواب های جدید می طلبد. فریاد امام همان بحث تأکید بر عنصر زمان و مکان و اجتهاد در فقه شیعه است، اما کسی عَلَم این جریان را در دست نگرفت و در راستای آن صرفا امام چند فتوا دادند و بحث در همان محدوده باقی ماند. در حالی که اتفاقا جایی که امام نام اسلام ناب را در آن آوردند، همین حوزه بود.
وی با بیان اینکه آخرین مؤلفه اسلام ناب، بحث «استضعاف ستیزی» است، تصریح کرد: امام در طرح بحث «جنگ فقر و غنا» نمی خواهند جامعه دو پاره شود و فقیر با غنی بجنگد. بلکه آن نوع نگاه متعلق به سوسیالیست ها است. بحث امام، ستیز با فقر و دنبال کردن این آرمان است که نباید فقیر در جامعه بماند، باید به کمک فقرا رفت و هر قانونی که تصویب و یا هر کاری که انجام می شود در این راستا باشد.
سیاست های پوپولیستی هیچ وقت توزیع ثروت را در جامعه پدید نمی آورد
سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه اسلام ناب باید به نفع تعادل و عدالت پیش برود و عدالت محور باشد، تصریح کرد: برای این کار باید از شعارزدگی خارج شد. سیاست های پوپولیستی هیچ وقت توزیع ثروت را در جامعه پدید نمی آورد، بلکه توزیع فقر را به دنبال دارد. بی عدالتی به معنای این است که همه با هم فقیرتر شویم؛ باید جامعه را عادلانه و با توجه به سیاست فقر ستیز و استضعاف ستیز به سمت باروری بیشتر و توسعه، رفاه و توزیع ثروت بیشتر پیش ببریم.
وی در پایان گفت: ما مؤلفه ها وشاخصه های دیگری هم در بحث اسلام ناب مثل احکام، اخلاق و شریعت هم داریم، اما آنها مسلّمات است و کسی در آنها شبهه ندارد.
پیش از سخنان یادگار امام، سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در سخنانی با تأکید بر اینکه برای ترویج اندیشه امام نیاز به همه نخبگان و جوانان داریم، گفت: ما کار برای امام را عین ثواب و توفیق و از جمله مصادیق تعظیم شعائر الهی می دانیم.
حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری در مراسم سی و سومین سالگرد تأسیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) گفت: در چند ماه گذشته بر اساس سیاست کلان مبنی بر تغییر و تحول و اصلاحات در رویکردها و روش ها، حرکت های جدیدی را از همان روزهای اول آغاز کردیم. البته وقت عمده ای را صرف رفع برخی مشکلات و فراهم آوردن زمینه ها کردیم.
سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با بیان اینکه ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ نقطه عطفی در اصلاحات مؤسسه است، تصریح کرد: تغییرات به وجود آمده در نوع مواجهه مخاطبین، با محتوا ما را ناگزیر از تغییر در حوزه نگرش می کند و تا این تحول را به وجود نیاوریم نمی توانیم به رابطه با نسل فعلی برسیم. امروز زبان و ابزارهای ۱۰ سال پیش تقریبا از کارکرد افتاده است.
وی ادامه داد: باید در سه بخش مخاطب، فرمت و محتوای پیام به گزینی کنیم. باید در نحوه کار فرهنگی و پژوهشی گزیده گویی کنیم و به سمت جایگزینی مخاطب برویم. امروز مخاطب جدیدی داریم که تأثیر می پذیرد و تأثیر می گذارد،و زبان ما در در تخاطب با این قشر گویا نیست.
کمساری با اشاره به ضرورت تدوین برنامه پنج ساله موسسه اظهار داشت: طبیعتا نیازمند ایجاد اصلاحات ساختاری و بالا بردن میزان رضایتمندی همکاران از طریق ایجاد عدالت اداری هستیم. البته ما جمع محدودی هستیم که فقط کارسازی می کند و برای ترویج اندیشه امام نیاز به همراهی همه نخبگان و جوانان و آحاد جامعه داریم.
وی در پایان تأکید کرد: ما کار برای امام را عین ثواب و توفیق و از جمله شعائر الهی می دانیم. خطاب به امام عزیز عرض می کنم “به رغم مدعیانی که منع عشق کنند/ جمال چهره تو حجت موجه ماست.
اخبار مرتبط
- رهبر انقلاب: از قبل به سوریه هشدار لازم و گزارش اطلاعاتی داده بودیم؛ حادثه سوریه برای یکایک ما مسئولین هم درس دارد هم عبرت
- قالیباف از ابلاغ قانون حجاب عقبنشینی میکند؟
- آملی لاریجانی: پیوستن به FATF یک بحث فنی است؛ اگر به مجمع بیاید، بررسی میکنیم
- صداوسیما: پخش مشروح بیانات رهبر انقلاب تا دقایقی دیگر از تلویزیون
- ظریف: سرعت سقوط اسد برای هیچکس قابل پیشبینی نبود
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰