مشکلات شاد و قطع برق؛ مشکلات جدی برای دانشآموزان
آبان نیوز| بر اثر آلودگی هوا و محدودیتهای ناشی از مدیریت مصرف گاز، مدارس در برخی نقاط کشور تعطیل هستند. هرچند آموزش مجازی از طریق شبکه شاد ادامه یافت، اما این وضعیت با مشکلاتی همراه است.
به گزارش تسنیم، یکی از بزرگترین چالشها، کیفیت پایین آموزش و یادگیری به شیوه مجازی است به ویژه برای دانشآموزان دبیرستانی که با دروس پیچیدهتر و مفهومی روبرو هستند، فهم مطالب در بستر آنلاین دشوار شده است. این مشکل برای دانشآموزانی که باید خود را برای امتحانات نهایی آماده کنند، نگرانیهایی را ایجاد کرده است، زیرا این امتحانات معمولاً با سوالات پیچیده و مفهومی طراحی میشوند و سهم ۶۰ درصدی در کنکور سال آینده دارند.
علاوه بر مشکلات آموزشی، وضعیت اینترنت کشور و ترافیک سنگین شبکه شاد، سبب قطع و وصل شدن مکرر کلاسها شده است به این مسائل باید وضعیت قطع برق را هم اضافه کرد به عنوان مثال امروز در برخی مناطق، مانند منطقه ۱۴ تهران، قطع برق باعث شد تا دانشآموزان مجبور شوند برای دسترسی به شبکه شاد بستههای اینترنتی خریداری کنند.
سرعت پایین اینترنت موبایل نیز مشکلات بیشتری ایجاد کرد و بسیاری از دانشآموزان نتوانستند فایلهای صوتی خود را به موقع در کلاسها ارسال کنند. در این شرایط، برخی معلمان نیز عذر دانشآموزان را نپذیرفته و غیبت یا تأخیر برای دانشآموزان ثبت کردند، که خود به مشکلات و فشارهای روانی افزوده است.
از سوی دیگر وزارت آموزش و پرورش در بخشنامهای تمام مدارس را ملزم به استفاده از شبکه شاد کرده است و حتی برخی مدارس غیردولتی نیز که سال گذشته در بسترهای دیگر فعالیت میکردند امسال در شبکه شاد حضور دارند و همین موضوع ترافیک را افزایش داده است.
با این حال برخی معلمان برای رهایی از قطع و وصل کلاس آنلاین، فقط حضور و غیاب را در شاد انجام میدهند و کلاس درس را به سایر پیام رسانها منتقل میکنند.
در روز گذشته، بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار کاربر بهطور همزمان در شبکه شاد حضور داشتند که این میزان بار سنگینی به شبکه وارد کرده و سبب کندی سرعت آن شد. با این حال، مسئولان شبکه شاد اعلام کردند که راهکارهایی برای بهبود وضعیت در نظر گرفته شده است. این راهکارها شامل زمانبندی حضور دانشآموزان مقاطع تحصیلی در ساعات متفاوت و استفاده از ظرفیت کلاسهای مجازی است و به معلمان اعلام شده است که کد تخفیف ۱۰۰ درصدی (رایگان) برای دسترسی به امکانات کلاس مجازی در نظر گرفته شده است.
به گفته مسئولان شبکه شاد، امکان نمایش فایل یکی از مهمترین بخشهای «کلاس مجازی شاد» است که باعث افزایش کیفیت کلاسآنلاین برای دانشآموزان خواهدشد و به معلمان این امکان را میدهد تا به راحتی «کتاب، فایل صوتی، فایل ویدیویی و…» در کلاس پخش کنند.
به گزارش تسنیم، برای جبران اخلال در یادگیری دانشآموزان میتوان اقداماتی را هم انجام داد از جمله: تمدید زمان آموزش برای دبستانیها تا اواخر خرداد، این اقدام به دانشآموزان کمک میکند تا دروس خود را بهطور کامل مرور کنند و در نتیجه یادگیری آنها دچار آسیب نشود.
تقویت آموزش مجازی با استفاده از پلتفرمهای متنوع. استفاده از ویدیوهای آموزشی با کیفیت بالا و ایجاد امکانات تعاملی برای دانشآموزان میتواند به بهبود فرآیند یادگیری کمک کند.
افزایش حمایت از معلمان و دانشآموزان برای رفع مشکلات اینترنت؛ در شرایط کنونی، اینترنت یکی از بزرگترین چالشها برای برگزاری کلاسهای آنلاین است. مسئولان میتوانند با همکاری با شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی، بستههای اینترنتی رایگان یا با تخفیف ویژه برای دانشآموزان و معلمان فراهم کنند تا از مشکلات اینترنتی جلوگیری شود. همچنین، برگزاری کلاسهای مجازی در ساعات مختلف میتواند از فشار ترافیک اینترنت بکاهد.
بازنگری در سیستم ارزیابی و امتحانات؛ بهمنظور کاهش فشار بر دانشآموزان در این شرایط، پیشنهاد میشود که سیستم ارزیابی و امتحانات بازنگری شود. برای مثال، امتحانات نهایی میتواند بهصورت بازتر و انعطافپذیرتر طراحی شود.
برچسب ها :آلودگی هوا ، تعطیلی مدارس ، شاد ، قطعی برق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰