نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع ایران / بازارهای مالی در انتظار
آبان نیوز: نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا در خصوص ایران و بررسی پانزدهمین گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اجرای این قطعنامه از دقایقی پیش آغاز شده است. در این نشست نماینده اتحادیه اروپا خواهان افزایش تلاشهای دیپلماتیک و رفع تحریمهای هستهای شد اما آمریکا بر تداوم تحریمها تاکید کرد.
آنگونه که ایرنا گزارش داده این نشست از همان ابتدا با حواشیای همراه بود. چرا که حضور نماینده اوکراین به جدال میان نمایندگان آمریکا و انگلیس و روسیه منجر شد. در نهایت اما با رایگیری از اعضا، نماینده این کشور در جلسه حضور یافته است.
پس از اعتراض نماینده روسیه به حضور نماینده اوکراین در جلسه و دفاع نماینده انگلیس، رابرت وود نماینده آمریکا در این نشست از اعضای شورای امنیت خواست تا در رای گیری خود به اوکراین اجازه دهند در جلسه شورای امنیت با موضوع قطعنامه ۲۲۳۱ صحبت کند.
وی ادعا کرد: ایران و روسیه هر دو تعهدات خود تحت قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده اند. آنها بدون کسب تایید اولیه از شورای امنیت اقدام به انتقال پهپاد کردهاند. پهپادهای ایرانی تاثیر مستقیم بر اوکراین دارد. روسیه در چند هفته گذشته از پهپادهای ایرانی برای هدف قرار دادن تاسیسات غیرنظامی اوکراین استفاده کرده است. مخالفت با سخنرانی اوکراین در این جلسه وجدانی نیست زیرا این کشور با تاثیر مخرب استفاده از پهپادهای ایرانی مواجه است.
در رای گیری انجام شده برای حضور اوکراین در جلسه شورای امنیت با موضوع قطعنامه ۲۲۳۱ برای حضور اوکراین در این نشست، ابتدا سفیر انگلیس تعداد آرای را بدین شرح اعلام کرد که ۱۱ عضو شورای امنیت رای مثبت، ۲ کشور رای مخالف و یک کشور رای ممتنع دادند. باربارا وودوارد سپس آرا را اصلاح کرد و گفت ۱۲ عضو شورای امنیت به حضور اوکراین رای مثبت دادهاند.
مطالعه بیشتر:
تاکید اتحادیه اروپا بر تلاشهای دیپلماتیک برای احیای برجام
نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد، برجام را همچنان بهترین گزینه برای نظارت بر فعالیتهای هستهای و بهرهمندی ایران از مزایای اقتصادی وعده داده شده در این توافق دانست و خواستار سرعت بخشیدن به تلاشهای دیپلماتیک برای از سرگیری توافقات سال ۹۴ شد.
اولوف اسکوگ در نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱، افزود: احیای برجام بهترین راه برای ایران است تا از مزایای کامل اقتصادی این توافق بهرهمند شود. وی افزود که در نتیجه از سرگیری اجرای برجام، تحریمها را به طور جامع رفع خواهد و جامعه جهانی را به همکاری با ایران تشویق میکند.
نماینده اتحادیه اروپا به تبعات ناشی از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهای یکجانبه علی ایران اشاره کرد و یادآور شد که ایالات متحده همچنین تحریمهای جدیدی را در ارتباط با برنامه هستهای ایران وضع کرده است.
این درحالی است که وی مدعی شد اتحادیه اروپا تمام تحریمهای اقتصادی و مالی مرتبط با برنامه هستهای ایران را از زمان اجرای برجام رفع کرده است. اسکوک بر همین اساس تصریح کرد: اتحادیه اروپا تعهد خود را به اجرای کامل و موثر برجام مورد تاکید قرار داده و از تمام کشورها میخواهد که از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ حمایت کنند.
ادعای آمریکا علیه ایران
به گزارش ایرنا، وود سفیر و معاون نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل نیز در نشست دورهای شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام با تکرار اتهامات واشنگتن ادعا کرد که ایالات متحده آمریکا به شدت نگران استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی علیه زیرساختهای غیرنظامی در اوکراین است و ایران و روسیه قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کردهاند.
دیپلمات ارشد آمریکایی مدعی شد: استفاده از پهپادهای ایرانی در اوکراین باید به صورت جامع مورد تحقیق قرار گیرد زیرا پاراگراف ۴ قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض می کند.
نماینده آمریکا در این نشست افزود: ما از سازمان ملل می خواهیم این مورد نقض قطعنامه ۲۲۳۱ را بررسی کند. دبیرکل سازمان ملل باید فورا تیمی از کارشناسان را برای بررسی لاشه این تسلیحات که توسط روسیه علیه اوکراین استفاده شده است، ارسال کند. دبیرخانه سازمان ملل همچنین باید یک تیم از کارشناسان را برای بررسی قطعات بدست آمده توسط انگلیس اعزام کند.
این دیپلمات آمریکایی ادعا کرد: ارسال پهپاد ها به روسیه از سوی ایران یک نقض فاحش قطعنامه ۲۲۳۱ است و ما باید آن را محکوم کنیم.
تحریمها ادامه مییابد
رابرت وود ادعا کرد: آمریکا به تلاش های خود برای مقابله با برنامه موشکی بیمعنی ایران و همچنین وضع تحریمها علیه شرکتها که به تهدید برنامه موشکی ایران کمک میکنند, ادامه خواهیم داد.
دیپلمات آمریکایی بدون اشاره به نقض برجام از سوی کشورش مدعی شد: ایران همچنین به توسعه برنامه هسته ای خود و افزایش تنشها ادامه میدهد. ایران باید اقدامات لازم برای اعتمادسازی را انجام دهد و از اقدامات تحریکآمیز هستهای خودداری کند.
مطالعه بیشتر:
روسیه ادعاهای غرب را رد کرد
در ادامه نشست شورای امنیت در مورد ایران، اسیلی نبنزیا سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل متحد، گزارشها درباره ارسال پهپاد از ایران به روسیه برای بکارگیری در جنگ اوکراین را رد کرد.
وی به کشورهای غربی درباره تلاش برای حفظ تحریمهای موشکی علیه ایران هشدار داد و از این کشورها خواست به تعهدات خود پایبند باشند.
تحریمهای جدید انگلیس علیه ایران
در این میان، دولت انگلیس ساعاتی پیش از برگزاری نشست دورهای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱، سیزده فرد و نهاد ایرانی از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی را به فهرست تحریمهای این کشور اضافه کرد.
آنگونه که ایرنا گزارش داده است، وزارت امور خارجه انگلیس روز پنجشنبه با تکرار ادعاها علیه ایران در بیانیهای اعلام کرد: «وزیر امور خارجه امروز اقدامات جدیدی را برای پاسخگویی ایران به تهدیدات این کشور علیه بریتانیا و شرکای ما تشریح کرده است، از جمله یک بسته تحریمی جدید که به بریتانیا قدرت بیشتری برای هدف قرار دادن تصمیمگیرندگان کلیدی ایران میدهد.»
جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس در این مورد گفت: «ما یک بسته تحریمی جدید علیه ایران وضع کردیم. این اولین بسته تحریمی کاملاً خودمختار جغرافیایی است که انگلیس از زمان خروج از اتحادیه اروپا ایجاد کرده و اختیارات جدید و گستردهتری را به ما میدهد تا بتوانیم با اقدامات خصمانه ایران در انگلیس و سراسر جهان مقابله کنیم.»
به گزارش تجارتنیوز، چنین سیگنالهایی میتواند روز شنبه، همزمان با بازگشایی بازارها، بر قیمت دلار، طلا و سکه اثر بگذارد.
بازارهای مالی در انتظار نتیجه نشست شورای امنیت
از سوی دیگر، پیش از آغاز نشست شورای امنیت، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در پانزدهمین گزارش خود درباره قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا در خصوص ایران با بیان اینکه برجام همچنان بهترین گزینه است، از آمریکا خواست تحریمها علیه تهران را لغو و معافیتها در رابطه با تجارت نفت ایران را تمدید کند. با وجود این سخنان خوشبنیانه، به نظر میرسد معاملهگران بازارهای مالی در مورد نتیجه جلسه شورای امنیت نگرانیهایی داشتند. امروز قیمتها در بازار دلار، طلا و سکه افزایشی بود.
از سوی دیگر، در حالی که اتحادیه اروپا خواهان تدوام تلاشهای دیپلماتیک برای احیای برجام و رفع تحریمهای هستهای آمریکا شد، اما ایالات متحده بر تداوم تحریمهای این کشور علیه ایران تاکید کرد. این موضوع میتواند بر گشایش بازارها در روز شنبه اثرگذار باشد.
البته کارشناسان معتقدند تاثیر اخبار سیاسی بر بازارها مقطعی و موقتی است. چه اخبار سیاسی منفی و چه تلاشهای بازارساز برای کنترل بازارها تاثیرات کوتاهمدتی بر افزایش یا قیمت دلار، طلا و سکه دارند. در نهایت متغیرهای کلان اقتصادی است که روند بازارها را مشخص میکند./تجارت نیوز
برچسب ها :ایران ، بازار های مالی ، شورای امنیت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰