کد خبر : 31747
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 دی 1403 - 16:45

چه کسانی برای انتخابات فدراسیون فوتبال ثبت‌نام می کنند؟

چه کسانی برای انتخابات فدراسیون فوتبال ثبت‌نام می کنند؟
ثبت نام از نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال از امروز آغاز می شود.

آبان نیوز| قرار است انتخابات فدراسیون فوتبال در یازده اسفند ماه سال جاری برگزار شود.

 

به گزارش اعتماد، به همین مناسبت از امروز (سه‌شنبه، ۱۱ دی ماه) کاندیداهای علاقه‌مند می‌توانند به‌طور رسمی مراحل ثبت‌نام را انجام دهند. ثبت‌نام طبق گفته دبیرخانه ده روز به طول می‌انجامد. سپس مرحله اول بررسی صلاحیت‌ها صورت می‌گیرد و پس از اعلام واجدان شرایط فرصت ۵ روزه‌ای برای استیناف‌خواهی در نظر گرفته شده است.

 

پس از ثبت‌نام تبلیغات و لابی‌های سنگین و مذاکرات پنهان و گاهی هم آشکار شکل می‌گیرد تا هر نامزد بخت خود را برای رسیدن به صندلی مهم‌ترین فدراسیون ورزشی کشورمان افزایش دهد!

 

با امید به اینکه یک انتخابات سالم و به دور از حرف و حدیث برگزار شود و در نهایت مدیری صالح و سالم سکاندار فوتبال کشورمان شود، نگاهی به کارنامه چهره‌های مطرحی که قصد شرکت در انتخابات پیش روی را دارند، انداختیم‌که در ادامه می‌خوانید.

 

 

 

مهدی تاج

رییس فعلی فدراسیون فوتبال که دو دوره به عنوان رییس فدراسیون فعالیت داشته است. تاج سال‌های زیادی در فدراسیون فوتبال با عناوینی مثل نایب‌رییس اول و دوم یا رییس سازمان لیگ ‌در فوتبال ما فعالیت کرده است و در کارنامه مدیریتش عضویت در هیات‌مدیره پرسپولیس و ذوب آهن و مدیرعاملی سپاهان هم به چشم می‌خورد‌ .

 

تاج اولین‌بار در سال ۹۵ رییس فدراسیون شد و در سال ۹۸ بعد از شکل‌گیری پرونده ویلموتس به دلیلی که خودش عارضه قلبی می‌نامید، استعفا داد و در سال ۱۴۰۱ دوباره به صندلی ریاست برگشت و تاکنون به کارش ادامه داده است و حالا باید دید در اسفندماه سلطه تاج در فدراسیون فوتبال ادامه‌دار خواهد بود یا شرایط طور دیگری پیش می‌رود. مهم‌ترین مساله‌ای که در حال حاضر پیرامون مهدی تاج وجود دارد، بحث «تایید صلاحیت» او است. پرونده ویلموتس و درگیری فدراسیون فعلی با پرونده فساد دو پاشنه آشیل رییس فعلی فدراسیون فوتبال به حساب می‌آیند.

 

 

 

شهاب‌الدین عزیزی‌خادم

عزیزی‌خادم بعد و قبل از مهدی تاج و برای کمتر از یک‌سال به عنوان رییس فدراسیون فوتبال فعالیت کرد‌. جز آن، پنج سالی عضو هیات رییسه فدراسیون بوده و فعالیت‌های مدیریتی در شرکت‌های زیرمجموعه وزارت رفاه داشته است. عمر ریاست او در فدراسیون کم بود و به یک‌سال نرسید. او در اسفند ۱۳۹۹ به عنوان رییس فدراسیون فوتبال انتخاب و در بهمن ۱۴۰۰ توسط اعضای هیات رییسه به صورت موقت از سمت خود عزل شد و پرونده‌اش از همان روز تاکنون باز مانده است. در چند روز گذشته مهم‌ترین بحثی که در مورد حضور عزیزی‌خادم شکل گرفته، «محرومیتی» است که برخی رسانه‌ها به آن اشاره کرده‌اند. با این حال او در مصاحبه‌ای با ایرنا اعلام کرد هیچ محرومیتی ندارد و با قدرت در انتخابات پیش رو حاضر خواهد شد. حال باید صبر کرد و دید آیا وی باز هم می‌تواند به عنوان ریاست فدراسیون فوتبال دست پیدا کند یا شرایط به گونه‌ای دیگر رقم خواهد خورد. برخی رسانه‌ها از جمله فوتبال ۳۶۰ یا دانشجو معتقدند انتخابات پیش رو دوئل تاج-عزیزی‌خادم است. البته اگر شاهد حضور هر دو در انتخابات باشیم.

 

 

 

علیرضا اسدی

نام علیرضا اسدی این روزها بیشتر حول و حوش باشگاه استقلال شنیده می‌شود. طبق شنیده‌های خبرنگار روزنامه اعتماد، اسدی یکی از اعضای هیات‌مدیره جدید باشگاه استقلال خواهد بود. در عین حال دبیرکل سابق فدراسیون فوتبال و رییس فعلی هیات‌مدیره نساجی قصد دارد برای حضور در ساختمان سئول نیز خیز بردارد. به همین دلیل او یکی دیگر از کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال خواهد بود. اسدی در جوانی در رشته‌های شنا و بسکتبال و فوتبال فعالیت می‌کرد، اما در مدیریت هم سابقه مدیرعاملی باشگاه تراکتور برای مدت کوتاهی را در کارنامه‌اش دارد.

 

اما تجربه سه سال فعالیت به عنوان دبیرکل فدراسیون وی را وسوسه کرده تا شانسش را برای ریاست امتحان کند هر چند در این راه رقیبان سرسختی هم دارد. طبق شنیده‌های خبرنگار اعتماد اسدی در هفته گذشته تلاش‌های زیادی برای ملاقات با برخی چهره‌های خوشنام فوتبال داشته تا از او در انتخابات حمایت کنند که در اکثر تلاش‌هایش ناموفق بوده است.

 

 

 

محمود اسلامیان

از استانداری تا نایب‌رییسی فدراسیون فوتبال جزیی از سوابق مدیریتی محمود اسلامیان محسوب می‌شود. اسلامیان اولین استاندار چهارمحال و بختیاری بود. او از خرداد ماه سال ۹۴ تا اردیبهشت ۹۵ به عنوان نایب‌رییس اول فدراسیون فعالیت می‌کرد. وی به عنوان عضوی از هیات رییسه که هم‌اکنون مشاور عالی تاج به حساب می‌آید جزو کاندیدای کم سر و صدا به حساب می‌آید و نامش نسبت به بقیه برای اهالی فوتبال ناآشناتر است! طبق شنیده‌های خبرنگار اعتماد، اسلامیان در اصطلاح کاندیدای پوششی مهدی تاج به حساب می‌آید. به این معنا که اگر تاج نتواند یا نخواهد به هر دلیلی در انتخابات حضور پیدا کند، نخستین جانشین او محمود اسلامیان است. محمود اسلامیان احتمالا بزرگ‌ترین حق را به گردن مهدی تاج دارد، چراکه در انتخابات‌های گذشته با لابی‌هایی که با مقامات اجرایی داشته زمینه حضور او را در راس فدراسیون فراهم کرده است.

 

 

 

امیر عابدینی

مثل اکثر کاندیداها مهندس صدایش می‌کنند که البته طی سال‌ها فعالیتش نشان داده یک مدیر سیاسی ورزشی با برنامه است. فعالیت ۸ ساله در سمت مدیرعاملی پرسپولیس از مهم‌ترین فعالیت‌های دوران مدیریت ورزشی او به حساب می‌آید. او البته در سال ۷۳ برای مدتی کوتاه به صندلی ریاست فدراسیون هم تکیه زد!

 

عابدینی در داماش گیلان هم مدتی مدیریت کرد و زیر نظر مدیریت وی این تیم توانست به لیگ برتر صعود کند. نکته دیگر اینکه او در سه استان، استاندار بوده و کاملا از چند و چون مذاکرات و رسیدن به این کرسی مهم آگاه است.

 

طبق اطلاعات رسیده به خبرنگار اعتماد، امیر عابدینی به یکی از نزدیکانش گفته است چند روزی است در فدراسیون رفت و آمد کردم تا ببینم شرایط برای حضور چگونه است و احتمالا اگر اتفاق خاصی رخ ندهد برای ریاست فدراسیون ثبت‌نام خواهم کرد. گویا او هم‌اکنون سمت مشاور اقتصادی فدراسیون را هم پذیرفته است.

 

 

 

علی کفاشیان

علی کفاشیان از دیگر چهره‌های نام آشنایی است که تصمیم گرفته در انتخابات آتی ثبت‌نام کند. البته کفاشیان با این سمت به هیچ‌وجه غریبه نیست، چون از سال ۸۶تا ۹۵ رییس فدراسیون فوتبال بوده هرچند آمدنش به فوتبال هم جالب توجه است. مرد عنوان‌دار در دوومیدانی دو سال هم سابقه نایب‌رییسی فدراسیون دوومیدانی در کارنامه ورزشی‌اش به چشم می‌خورد. وی همچنین به عنوان سرپرست در رشته‌هایی مثل بولینگ و سوارکاری و… فعالیت کرده است.

 

علی کفاشیان تنها رییس فدراسیون بعد از انقلاب است که دو دوره پیاپی توانسته ریاست فدراسیون را در اختیار داشته باشد و از این حیث یک رکورددار به حساب می‌آید. کفاشیان در آخرین اظهارنظر خود گفته است اگر چهره‌های شاخص در انتخابات شرکت کنند حضور پیدا خواهد کرد. او به صورت مشخص نام مهدی تاج را آورده و آمدن یا نیامدن خودش را منوط به حضور رییس فعلی فدراسیون کرده است.

 

در کنار این اسامی برخی چهره‌های دیگر هم مطرح شده‌اند. میرشاد ماجدی، رییس فعلی هیات فوتبال تهران و عضو هیات رییسه. ماجدی از اصلی‌ترین بازیگران پروژه عزل عزیزی‌خادم بود و بعد از او چند ماه سرپرستی فدراسیون را برعهده داشت، اما در انتخابات ۱۴۰۱ به تاج باخت. ماجدی فعلا مشغول سبک‌سنگین کردن بین حضور در انتخابات هیات فوتبال تهران یا انتخابات فدراسیون است. او هم جزو گزینه‌هایی است که آمدنش منوط به آمدن یا نیامدن برخی چهره‌هاست.

 

برخی رسانه‌ها از حبیب کاشانی عضو فعلی شورای شهر که سابقه مدیرعاملی پرسپولیس را دارد، کیومرث هاشمی وزیر ورزش دولت سیزدهم، امیررضا واعظ‌آشتیانی مدیرعامل پیشین استقلال و چند چهره دیگر هم نام برده‌اند که حضورشان قائم به ذات نیست.

 

البته بین گزینه‌های اصلی نیز ممکن است شاهد انصراف برخی نفرات باشیم یا باز هم به این اسامی چهره‌های آشنای دیگر اضافه شود. اما سوال اصلی این است که فارغ از رقابت‌های انتخاباتی کدام یک از این افراد می‌توانند فوتبال ما را به آرامش برسانند؟ اینکه در همین دوره اخیر و در سه سال گذشته چه در لیگ و‌ چه در بازی‌های بین‌المللی در باشگاه‌ها و رده‌های مختلف ملی در فوتسال و فوتبال ساحلی تا چه حد پیشرفت داشتیم؟

 

به لحاظ امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزار چطور؟‌ اینها نمونه سوالاتی است که برای پاسخ به آن نیاز است اهالی فن جلسات متعددی برگزار کنند تا به یک نظر واحد برسند و در این بین اعضایی که قرار است رای دهند دست از منفعت‌طلبی برداشته و جانب انصاف را در حمایت از کاندیدها لحاظ کنند.

 

هر چند نظارت دقیق روی فعالیت‌های قبل و حین انتخابات هم از وظایف سایر ارگان‌هاست که برای رسیدن به یک نتیجه‌گیری منطقی و قانونی به آن احتیاج است. آنچه همه باید این روزها مدنظر داشته باشند، بحث «نجات ملی فوتبال» است. ما باید فوتبال ملی را نجات دهیم و این مطالبه همه مردم و اهالی فوتبال است.

امتیاز شما
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.