کد خبر : 26105
تاریخ انتشار : پنجشنبه 17 آبان 1403 - 9:30

توصیه محمود صادقی به دولت؛ در سیاست‌های منطقه‌ای هوشیارانه عمل کنیم تا در زمین ترامپ و نتانیاهو بازی نکنیم

توصیه محمود صادقی به دولت؛ در سیاست‌های منطقه‌ای هوشیارانه عمل کنیم تا در زمین ترامپ و نتانیاهو بازی نکنیم
محمود صادقی گفت: نباید در حوزه بین‌المللی دچار خودتحریمی شویم. مثلا در بحث‌هایی چون فیلترینگ، FATF و... خودتحریمی وجود دارد. در سیاست‌های منطقه‌ای هم دولت باید هوشیارانه‌تر عمل کند تا در زمین نتانیاهو و ترامپ بازی نکنیم.

آبان نیوز| محمود صادقی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و مدرس دانشگاه با روزنامه اعتماد گفت‌وگو کرده است.

 

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید؛

 

  • فعلا برای ارزیابی عملکرد ترامپ زود است، چراکه ترامپ برخلاف نظرسنجی‌ها و پیش‌بینی‌ها پیروز انتخابات امریکا لقب گرفته است. بهت‌زدگی از نتیجه انتخابات امریکا مختص ایران نیست و در اروپا و سایر کشورهای جهان و حتی در داخل امریکا هم مردم نسبت به این نتیجه بهت زده‌اند.
  • پیروزی ترامپ اما تاثیراتی در عرصه بین‌المللی، منطقه‌ای و عرصه داخلی کشورهای مختلف ازجمله ایران خواهد داشت. دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ نشان داد که رفتارهای او غیرقابل پیش‌بینی است و ترامپ بسیاری از هنجارهای پذیرفته شده بین‌المللی را در راستای بلندپروازی‌ها و جاه‌طلبی‌هایش زیر پا می‌گذارد.
  • در سطح منطقه‌ای نیز دو بحران روسیه-اوکراین و بعد بحران جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان و حتی ایران وجود دارد. مشخص نیست ترامپ با چه گاردی درخصوص این بحران‌های منطقه‌ای ورود می‌کند. گونه‌ای تمایل ترامپ به حمایت از جناح حاکم در اسراییل و همراستایی با طیف راست حاکم بر اسراییل محتمل است. در این صورت نتانیاهو بر جنگ‌طلبی و جنایت خود می‌افزاید. در مورد اوکراین و روسیه هم می‌توان پیش‌بینی کرد باتوجه به رویکردهای اقتصادی و تجاری که ترامپ در روسیه دارد، حمایت‌های امریکا از اوکراین را کاهش دهد. این رویکرد ترامپ بدون تردید تبعاتی در نبرد روسیه و اوکراین، مناسبات ارتباطی روسیه با اروپا و حتی روابط اروپا با امریکا به‌جا می‌گذارد.
  • برای ایرانیان مهم‌ترین موضوع اثراتی است که انتخاب ترامپ در عرصه داخلی کشورمان به‌جای می‌گذارد. در نوبت قبلی انتخاب ترامپ حوادث ناخوشایندی برای ایران شکل گرفت که مهم‌ترین آنها، شهادت سردار سلیمانی بود.
  • احتمال اینکه ترامپ دوباره دست به اقدامات دیوانه‌واری بزند، بعید و منتفی نیست. بحث فشار حداکثری بر ایران موضوعی است که تقریبا هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه روی آن توافق دارند. در دوران اوباما بود که زنجیره تحریم‌ها علیه ایران اعمال شد، هر چند برجام و توافق هسته‌ای هم در همان دوره امضا و اجرا شد. در دوران ترامپ هم با خروج از برجام فشار زیادی روی دولت وقت ایران وارد شد که این فشارها با شکست ترامپ از بایدن کمی کاهش پیدا کرد. اما باز هم ترامپ ممکن است این فشارها را وارد سازد. می‌توان پیش‌بینی کرد که این نوع سخت‌گیری‌ها با انتخاب دوباره ترامپ دوباره برقرار شوند.
  • سیاستمداران ایرانی در سطوح عالیه نظام و سایر سطوح نیازمند نوعی همگرایی و هم‌افزایی با دولت پزشکیان هستند تا وعده‌های مطرح شده، محقق شود. تا جایی که ممکن است باید اقداماتی انجام شود تا دست دولت بازتر گذاشته شود.
  •  نباید در حوزه بین‌المللی دچار خودتحریمی شویم. مثلا در بحث‌هایی چون فیلترینگ، FATF و… خودتحریمی وجود دارد. در سیاست‌های منطقه‌ای هم دولت باید هوشیارانه‌تر عمل کند تا در زمین نتانیاهو و ترامپ بازی نکنیم. از حداقل روزنه‌ها و فرصت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی نباید به سادگی عبور کرد و باید از کمترین فرصت‌ها بیشترین بهره‌برداری را داشته باشیم.
امتیاز شما
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.