پیکر جلال ستاری به خاک سپرده شد
به گزارش آبان نیوز به نقل از ایسنا، پیکر جلال ستاری، نویسنده، مترجم و اسطورهشناس با حضور لاله تقیان، همسر او و مدرس و پژوهشگر تئاتر و همچنین تعدادی از اهالی فرهنگ و هنر امروز (سهشنبه، دوازدهم مردادماه ۱۴۰۰) در قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع و به خاک سپرده شد.
در این مراسم نیکنام حسینیپور، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت با خواندن متن تسلیت سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از ستاری به عنوان چهرهای مانا در فرهنگ و هنر ایران یاد کرد که به فرهنگ وفادار ماند و در همه عمر هم ذهن و فکرش فرهنگ بود.
متن پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای درگذشت جلال ستاری به این شرح است:
“خبر درگذشت پژوهشگر فرهیخته و اسطورهشناس نامآشنا، مرحوم جلال ستاری موجب تاثر و تاسف عمیق شد.
او در دوران حیات فرهنگی خود، آثار ارزشمندی در حوزههای متنوع فرهنگی از جمله نقد و ترجمه، افسانهشناسی و ادبیات نمایشی خلق کرد و نامی جاودان از خود به یادگار گذاشت.
اینجانب فقدان این چهره سرشناس فرهنگی را به اصحاب فرهنگ و خرد، علاقهمندان و دوستداران او و خانواده آن مرحوم بهویژه همسر داغدارشان تسلیت میگویم.
از خداوند متعال برای آن عزیز سفرکرده آمرزش و آرامش ابدی و برای بازماندگان محترم صبر و شکیبایی خواستارم.”
مرد صداقت، صراحت و تواضع
سپس داوود فتحعلیبیگی، نویسنده و کارگردان تئاتر، این “مصیبت بزرگ” را به خانواده و دوستداران ستاری تسلیت گفت و افزود: ستاری خصلتهای انسانی متعددی داشت. آشنایی من و او به اواخر دهه ۶۰ بازمیگردد که نوشتههای ما را متواضعانه میخواند و اصلاح میکرد.
فتحعلیبیگی با برشمردن ویژگیهای ستاری، صداقت و صراحت را ویژگی او دانست و تواضع را مهمترین یادگار او خواند و گفت: ستاری نمیخواست چیزی را که باور نداشت به گونه دیگری بازگو کند.
او افزود: استاد ستاری مردی بود که میتوانست به خاطر بیمهریها این سرزمین را ترک کند و در بهترین دانشگاهها تدریس کند، اما به دلیل علاقه به این آب و خاک در ایران ماند و آثار ماندگاری از خود به جای گذاشت.
مردی سرشار از شور زندگی
در ادامه مراسم ابراهیم گلهدارزاده، مدیر تئاتر شهر گفت: جلال ستاری مردی سرشار از شور زندگی بود، مردی که وقتش را برای هیچ چیز جز کار علمی صرف نکرد و خود را به صندلی دوخت تا به قول خودش کارهایی را منتشر کند که جاودانه شوند.
او افزود: ستاری دلگرمی ما در دنیای معاصر بود؛ دنیایی که در آن سایه او بالای سر ما بود و در هوای او نفس میکشیدیم. استاد ستاری در هیچ جمعی که برای بزرگداشت او برگزار شد، حاضر نشد و حتی در جایزهای که به نام او اعطا میشد، حضور نمییافت.
گلهدارزاده در پایان صحبتهایش به تلاشهای ستاری برای فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: در این سرزمین افسانه و قصه، چیزی جز ادب فارسی برای ما باقی نمانده است، او برای این میراث تلاش کرد، ستاری از ما نمیپرسید چطوری؟ میگفت: «چه کتابی میخوانی؟»
مدیر تئاتر شهر همچنین پیشنهاد تأسیس بنیادی برای حفظ آثار و میراث جلال ستاری را مطرح کرد و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست که برای این منظور تلاش کند.
پیکر سیدمیرجلالالدین ستاری در همسایگی محمدعلی کشاورز بازیگر فقید سینما، تئاتر و تلویزیون که با او نسبت خانوادگی داشت، به خاک سپرده شد.
جلال ستاری سال ۱۳۱۰ در رشت متولد شد. او نویسنده، پژوهشگر، مترجم و اسطورهشناس بود که در سوئیس تحصیل کرد و دکترا گرفت. ستاری بیش از ۱۰۰ کتاب در زمینههای اسطوره و افسانهشناسی، ادبیات نمایشی و نقد فرهنگی در طی بیش از ۶۰ سال تالیف و ترجمه کرد. او همچنین نشان شوالیه هنر و ادب را از دولت فرانسه دریافت کرده بود.
از آثار جلال ستاری میتوان به «جانهای آشنا»، «افسون شهرزاد»، «پژوهشی در اسطوره گیلگمش و افسانه اسکندر»، «آیین و اسطوره در تئاتر»، «نمایش در شرق» و ترجمههایی مثل «اسطورههای عشق»، «دانش اساطیر»، «تأثیر سینما در کودک و نوجوان» و … اشاره کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰