سازمان منع سلاحهای شیمیایی: برای تکرار نشدن تراژدی سردشت، تسلیحات شیمیایی باید به طور کامل نابود شود
آبان نیوز : فرناندو آریاس در این پیام ویدیویی، گفت: سی و پنج سال پیش، در ۲۸ ژوئن ۱۹۸۷، شهروندان صلحجوی سردشت قربانی یک حمله بیرحمانه شیمیایی شده و در این حمله تعداد زیادی از مردم بیگناه شامل مردان و زنان، پیر و جوان بدون هیچ تمایزی کشته شدند.
مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی افزود: زخمها و آسیبهای بسیاری از بازماندگان برای همیشه باقی ماند و رنج جسمی و روحی برخی از آنها تا به امروز ادامه دارد، این رویداد جامعه بینالمللی را به وحشت انداخت، و تلاشهای آن را برای به پایان رساندن ممنوعیت جامعه جهانی سلاحهای شیمیایی سرعت بخشید.
«آریاس» با اشاره به اینکه امسال ما بیستوپنجمین سالگرد لازم الاجرا شدن این ممنوعیت را به عنوان یک سند الزام آورحقوقی – کنوانسیون سلاحهای شیمیایی گرامی میداریم، وی افزود: این (کنوانسیون) معاهدهای منحصر به فرد است چرا که شامل ممنوعیت کامل، دایمی و قابل راستی آزمایی علیه یک گروه کامل از سلاحهای کشتار جمعی است.
وی خاطرنشان کرد: این کنوانسیون همچنین عهدی نسبت به قربانیان جنگ شیمیایی است زیرا از طریق آن جامعه بینالمللی در تلاشهای خودبرای اطمینان از تکرار نشدن چنین رنجی مصمم باقی میماند.
مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی اضافه کرد: در این راستا، در طول بیش از ربع قرن گذشته ما به پیشرفت بزرگی در جهت نیل به این هدف دست یافتهایم. ۹۹ درصد از ذخایر سلاحهای شیمیایی اظهارشده تحت راستی آزمایی دقیق و موثر سازمان منع سلاحهای شیمیایی امحاء شدهاند.
۱۹۳ کشور به کنوانسیون پیوستهاند و معنای آن این است که ۹۸ درصد جمعیت جهان تحت حمایت آن هستند.
وی اضافه کرد: به رغم این دستاوردها، استفاده اخیر از سلاحهای شیمیایی در چندین کشور جهان به ما یادآوری میکندکه این خطر کماکان ادامه دارد به همین دلیل، باید برای نیل به هدف امحای دایمی سلاحهای شیمیایی به طور مستمر هنجار جهانی مقابله با سلاحهای شیمیایی را تقویت کنیم.
آریاس خاطر نشان کرد: اقدام مذکور برای حصول اطمینان از تکرار نشدن تراژدیهایی مانند سردشت است.
هفتم تیر سال ۱۳۶۶ هواپیماهای رژیم بعث عراق با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام از شهر بی دفاع ومظلوم سردشت در ۱۶۰ کیلومتری جنوب ارومیه را بمباران کردند و در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر، شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیعترین تهاجم از این نوع در جهان بود که آثار و مشکلات بسیاری برای مردمان این دیار بوجود آورد بطوریکه این شهر را به نخستین شهر قربانی جنگافزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هستهای هیروشیما تبدیل کرد./ایرنا
برچسب ها :سازمان منع سلاحهای شیمیایی ، سردشت ، عراق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰