یک کارشناس امور مالیاتی در گفت و گو با آبان نیوز مطرح کرد
ساز ناکوک اصناف برای سامانه هوشمند مالیاتی
یک کارشناس امور مالیاتی، راهاندازی سامانه مودیان و پایانه فروشگاهی را راهکاری مهم برای اخذ عادلانهتر مالیات و افزایش اطلاعات و شفافیت اقتصادی دانست و همکاری نکردن اصناف را مانعی جدی در نصب و استقراردستگاههای سامانه مودیان ذکر کرد. سیاوش غیبیپور با اشاره به اینکه سامانه مودیان مالیاتی نقطه اتصال و مشترک بین سه موضوع مهم در کشور است که خروجی آن به مصرفکننده ، تولید کننده و دستگاه مالیاتستانی میرسد، به آبان نیوز گفت: تکمیل چرخه اطلاعات رسانی یا بانک دادهها توسط این سه بخش، به سامانه مودیان ختم میشود. به بیانی دیگر، برای تکمیل این سه بخش راهی جز تکمیل سامانه مودیان نیست.
او با بیاناینکه سامانه مودیان یا پایانه فروشگاهی،همانند فرشگاههای بزرگی است که با دراختیار گذاشتن فاکتور یا صورت حساب به مشتری، قیمت ، نوع کالاها و میزان مالیات را مشخص میکند،افزود: اطلاعات سامانه فروشگاهی اگر به سامانه مالیاتی متصل شود، نه تنها معاملات فصلی بلکه فروش و ارزش افزوده کالاها نیز بهتر کنترل میشوند.علاوه براین، درصورتیکه درآمد یک فروشگاه به نرخ ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم محاسبه شود، بسیاری از مشکلات حل میشود.
غیبیپوردر توضیح ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم گفت: براساس این ماده که مصوبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ است، نرخ مالیات بر درآمد اشخاص در سه طبقه محاسبه میشود که درآمد صفر تا ۵۰ میلیون تومان به نرخ ۱۵درصد، درآمد ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به نرخ ۲۰ درصد و درآمد ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان با نرخ ۲۵ درصد خواهد بود.البته این نرخها برای مشاغل و صنوف بوده و برای شرکتها ۲۵ درصد است.
او همکاری نکردن اصناف را مانعی جدی در نصب و استقراردستگاههای سامانه مودیان ذکر کرد وتوضیح داد: هماکنون فضا ، بسترهای فیزیکی و زیرساختهای سامانه مودیان تقریبا فراهم است و تنها باید دستگاههای سامانه مودیان توسط اصناف نصب و متصل به دستگاههای کارت خوان شود.
این کارشناس امور مالیاتی اذعان داشت: مخالفانی که مانع از ایجاد شفافیت میشوند، قصدشان کم کاری در پرداخت مالیات و از بین رفتن شفافیت نیست بلکه از این امکانات محرومند. بنابراین اگر مشکلات پیش روی مودیان مالیاتی برداشته شود و نظام صنفی بتواند این سیستم را مستقر کند مالیات عملکرد، مالیات ارزش افزوده، گزارش معاملات فصلی و چرخه خرید وفروش شفاف میشود و بخشی از فرار مالیاتی که بخشی از آن ناشی از صورتحسابها و فاکتورهای جعلی وبخشی دیگر که مربوط به مقررات تبصره ماده ۱۶۹ است، نقض میشود و افراد دیگر قادر نخواهند بود به جای دیگری فاکتور صادر کنند. علاوه براین، پروندههایی که به دلیل تخلفات و جرائم اقتصادی در اجرای ماده ۲۷۴ قانون مالیاتهای مستقیم ایجاد شدهاند، نیز به طور چشمگیری کاهش مییابد.
غیبیپور با بیاناینکه استقرار سریع سامانه مودیان، شفافیت را بهدنبال خواهد داشت، تصریح کرد: لازمه تحقق این مهم در گرو همکاری و استقبال نظام صنفی و برنامهریزی درست و اصولی است. بنابراین اگراین سامانه مستقر وهوشمند شود، مشکلاتی چون هزینههای دارسی ، رفت و آمد و اختلافات مالیاتی چه در عملکرد و چه در ارزش افزوده کاسته خواهد شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : ۰