جلوگیری دستگاه قضایی از فرار مالیاتی ۴۶هزار میلیارد تومانی
آبان نیوز | مسعود ستایشی؛ سخنگوی قوه قضاییه امروز در ادامه نشست خبری خود از تصویب یک طرح جنجالی در مجلس شورای اسلامی انتقاد کرد.
به گزارش تسنیم ، وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه “مجلس در مصوبهای کانونهای وکلا را ملزم به تبعیت از مصوبات هیئت مقرراتزدایی وزارت اقتصاد کرده است و رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در مطلبی این مصوبه را خلاف اصل تفکیک قوا دانسته است، نظر قوه قضاییه درباره این مصوبه چیست و آیا موافق هستید صدور، تمدید و نظارت بر پروانه وکالت به وزارت اقتصاد سپرده شود؟”، اظهار کرد: این لایحه به شورای نگهبان تقدیم شده است و این مرجع آن را با دقت بررسی خواهد کرد و خروجی آن هرچه باشد تبعیت خواهیم کرد، طی روزهای آتی هم نظر خود را به شورای نگهبان تقدیم خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه مصوبات اخیر مجلس شورای اسلامی ناظر بر نهاد وکالت است نه صرفاً کانونهای وکلای دادگستری افزود: نمایندگان مجلس در ۲۹ مرداد ماه در جریان بررسی طرح تأمین مالی و جهش تولید، الحاقیهای را تصویب کردند که اولاً افزون بر کانونهای وکلای دادگستری و کانونهای کارشناسان رسمی دادگستری، تمامی نهادهای زیرمجموعه قوه قضاییه مانند مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، داوری و میانجیگری، دفاتر قضایی، دفاتر ترجمه، دفاتر اسناد رسمی و… نیز ملزم به اتصال به درگاه ملی مجوزها خواهند بود.
سخنگوی قوه قضایبه ادامه داد: ثانیاً پروانهها و مجوزهایی که تاکنون صدور، تمدید ارتقای تعلیق و ابطال آن از طریق نهادهای مذکور با رعایت قوانین و مقررات حاکم بر این نظامهای صنفی حرفهای صورت میگرفت از این پس باید از طریق این درگاه صورت پذیرد.
این مقام قضایی در ادامه بیان کرد: ثالثاً مصوبات هیئت مقرراتزدایی نیز از شمول صلاحیتهای دیوان عدالت اداری که مرجع تظلمخواهی مردم علیه دولت است خارج شده است. از سوی دیگر کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی نیز در مورخ ۲۸ مردادماه ۱۴۰۲ طی مصوبهای مشابه در جریان اصلاحات اعمالشده در لایحه برنامه هفتم توسعه افزون بر آن که صدور، تمدید، توسعه، اصلاح، تعلیق و ابطال پروانه وکالت را فقط از طریق درگاه ملی مجوزها مجاز دانسته است همچنین آزمون اختبار کارآموزی را نیز از فرآیند صدور پروانه وکالت حذف کرده و اختیار وضع آییننامه نظارت پسینی بر عملکرد وکلای دادگستری را به وزارت اقتصاد و دارایی واگذار کرده است.
وی افزود: مصوبات مذکور در مغایرت صریح با اصول ۳، ۴، ۳۵، ۵۷، ۷۵، ۱۷۰ و ۱۷۳ قانون اساسی و مغایرت با بندهای ۴، ۹، ۱۴ سیاستهای کلی نظام قانونگذاری و در مغایرت با بند ۱۳ سیاستهای کلی نظام قضایی در خصوص تعیین ضوابط اسلامی مناسب برای تمامی امور قضایی از قبیل قضاوت و وکالت توسط قوه محترم قضاییه و مداخله در قلمروی اختصاصی قوه قضاییه است که مراتب طی گزارش مفصلی توسط رئیس مرکز وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری در دیدار با برخی از اعضای حقوقدان شورای نگهبان به استحضار رسیده است و امیدواریم مورد دقت شورای نگهبان قرار گیرد.
ستایشی سپس بیان کرد: در بحث وکالت جنبه خدمات عمومی آن بهمراتب با کسبوکار متفاوت است و در نتیجه باید نظارت این مجموعه مثل بسیاری از کشورها یا مستقل باشد یا بهصورت صنفی و نظارت کلی قوه قضاییه.
وی ادامه داد: وکالت جنبه علمی و آموزشی و خدمات علمی و فرهنگی دارد با موضوع خرید و فروش کالا متفاوت است لذا از مجموعه یا وزارتخانههایی مثل اقتصاد و دارایی و صنعت و تجارت و تحت امر آنها نباید باشد. نگاه قوه قضاییه به صنف وکلای دادگستری نگاه حقوقی است لذا مراجع نظارتی اعم از آزمون، گزینش، آموزش، رسیدگی به تخلفات و… باید در مرجع حقوقی و قوه قضاییه، نهاد وکالت و دادگستری باشد نه وزارت اقتصاد.
سخنگوی قوه قضاییه در پایان تأکید کرد: این مصوبه موجب میشود اعتماد مردم به وکلا کاملاً از بین برود. ضرر این قضیه علاوه بر ضرر به شهروندان به نظام و حکومت و بهویژه قوه قضاییه وارد خواهد شد.
ستایشی درباره بازداشت شهروند سوئدی که دولت سوئد اخیراً آن را اعلام کرده است، گفت: وی فردی است که تبعه سوئد است و اتهاماتی متوجه وی شده است و براساس این اتهامات وی متأسفانه در سرزمین جمهوری اسلامی مرتکب جرایمی شده است.
وی اضافه کرد: تحقیقات اولیه در خصوص اتهامات وی صورت پذیرفته است و این شهروند سوئدی با قرار قانونی به زندان اعزام شده است.
ستایشی افزود: بهنظر میرسد تحقیقات در حال نهایی شدن است و در ایام پیشِرو پرونده با تصمیم دادسرا به دادگاه ارجاع میشود.
سخنگوی قوه قضاییه تأکید کرد: در زمینه امنیت شهروندان با هیچکسی تعارف نخواهیم داشت و با عدالت و دقت و اقتدار با مخلّان امنیت شهروندان برخورد خواهیم کرد.
جلوگیری دستگاه قضایی از فرار مالیاتی ۴۶هزار میلیارد تومانی
ستایشی درباره آخرین اقدامات قوه قضاییه در خصوص برخورد با فرار مالیاتی گفت: در سال ۴۰۱ با اقدامات سازمان بازرسی از ۴۶ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی جلوگیری شد.
وی ادامه داد: همچنین در اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم و کنترل اسناد مؤدیان مالیاتی، واحد بازرسی مالیاتی در سازمان مالیاتی کشور احداث شده است. در این واحد هیئتهای بازرسی با مجوز مرجع صالح قضایی و با دستور مقام قضایی اعزام میشوند و ضمن بررسی میزان مالیات، نسبت به تعیین وصول مالیات اقدام میکنند.
ستایشی همچنین گفت: در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با مجوزهایی که داده شد و نیز با پیگیریهای دادسرای ویژه جرایم اقتصادی، توقیف اموال و املاک بدهکاران مالیاتی بهارزش حدود ۲۱ هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال فراهم شد که برگ زرینی بر سیاهه عملکردی قوه قضاییه در بحث مبارزه با فرار مالیاتی است.
۴ طرح قوه قضاییه برای گسترش آزادیهای مشروع
سخنگوی قوه قضاییه همچنین درباره مطالبه رهبر معظم انقلاب از دستگاه قضایی در زمینه گسترش آزادیهای مشروع گفت: قرارگاه پیگیری فرامین و مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی از سال گذشته در قوه قضاییه تشکیل شد.
وی با بیان اینکه قوه قضاییه چهار طرح اجرایی برای گسترش آزادیهای مشروع برنامهریزی کرده است، ادامه داد: مهلت اقدام این برنامهها سه تا ۶ ماه و مدت اثربخشی این طرحها ۹ ماه در نظر گرفته شده است.
ستایشی با اشاره به تدوین لایحه آزادیهای مشروع به عنوان نخستین طرح گفت: تبیین آزادیهای مشروع، اجماعسازی و توجیه جامعه هدف، افزودن سیاستهای این حوزه ذیل سیاستهای کلی قضایی، همراهسازی دستگاههای قوه قضاییه، تهیه پیشنویس و پیگیری مجدانه برای تصویب این لایحه در دستور کار قرار دارد.
وی طرح دوم را تشکیل کمیته گسترش آزادیهای مشروع با هدف شناسایی خلأهای موجود، تدوین گزارشهای فصلی در این زمینه مورد اشاره قرار داد و افزود: تدوین و تصویب دستورالعمل این کمیته، برگزاری جلسات، پروژه اجرایی ساماندهی و گسترش آزادیهای مشروع و پیگیری گزارشهای آزادیهای مشروع مورد تأکید قرار دارد.
ستایشی اظهار کرد: طراحی سامانه اعلام نقض حقوق شهروندی و آزادیهای مشروع، ساماندهی، تعیین دیدهبان و پیگیری مجدانه در زمینه گزارشهای دریافتی همچنین اعلام نتایج پیگیریها به مطالبهگران از دیگر اقدامات قوه قضاییه است.
وی در مورد چهارمین طرح قوه قضاییه در زمینه گسترش آزادیهای مشروع به بازنگری بر رعایت حقوق شهروندی در استانها اشاره کرد و افزود: طراحی ساختار مناسب برای دبیرخانه حقوق شهروندی در هر استان هدفمند و جامع، اصلاح دستورالعمل حقوق شهروندی، اصلاح فرایند بازرسی، تشویق و تنبیه و تعیین شعب ویژه رسیدگی به پروندههای نقض حقوق شهروندی در استانها مورد تأکید است.
آخرین اقدامات قضایی در پرونده اعضای گروهک منافقین
ستایشی درباره آخرین اقدامات قضایی در پرونده اعضای گروهک منافقین هم گفت: طبق فراخوانی که دادگستری استان تهران مدتی قبل صادر کرد، به ۱۰۴ متهم حقیقی و یک شخصیت حقوقی سازمان مجاهدین خلق برای معرفی وکیل به دادگاه مهلت داده شد.
وی افزود: هیچ کدام از متهمان از این فرصت قانونی استفاده نکردند و مطابق قانون، معاون رئیس کل دادگستری استان تهران در مکاتبه با رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز برای تعیین وکیل تسخیری این متهمان به دادگاه کیفری یک استان تهران اقدام کرد و کانون وکلای دادگستری نیز پاسخ داده است که به تعداد لازم وکلای تسخیری و قانونی برای این متهمان معرفی خواهد شد.
وی تصریح کرد: متهم برای تعیین وکیل باید مطابق قانون از وکلایی که در همان کشور پروانه فعالیت دارند، استفاده کند بنابراین حضور وکیل بینالمللی در این دادگاه فاقد وجاهت قانونی است.
رشد ۵۰۰ درصدی فروش سازمان اموال تملیکی
سخنگوی قوه قضاییه درباره اموالی که در گمرکات باقی ماندهاند و به مرز فساد رسیدهاند، گفت: بازوی اجرای رسیدگی به این موضوع سازمان بازرسی کل کشور است و تمام تلاش قوه قضاییه و پیگیریهایی که صورت میپذیرد مبتنی بر این است که قانون به نحو احسن اجرایی شود. پیگیریهای لازم از سوی سازمان بازرسی در دستور کار است و با ورود سازمان بازرسی در سال گذشته بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان کالا به انحای مختلف تعیین و تکلیف شد که رشد ۵۰۰ درصدی فروش سازمان اموال تملیکی را رقم زد.
وی ادامه داد: همچنین ۹۰۰ درصد اعاده کالا در سال گذشته نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است و ۳۰ نفر از مدیران سازمان اموال تملیکی، گمرکات ایران و سازمان تعزیرات که مرتکب تقصیر شده بودند به مراجع نظارتی معرفی شدند و قوه قضاییه نشان داد در راستای تحقق مطالبات مردم و صیانت از حقوق عامه پا پس نمیگذارد.
ستایشی گفت: از سال گذشته تاکنون بیش از ۳۰۰ نامه هشداری به وزارتخانههای اقتصاد، بهداشت، جهاد کشاورزی، صمت و نیز سازمان غذا دارو، گمرکات و اموال تملیکی داده شده است که منجر به ایجاد هزاران متر مربع انبار نگهداری کالا شده است.
سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: با ورود دستگاه قضایی در استان همدان ۶ هزار تن از نهادهایی که نیاز بوده به استانهای عرضه منتقل شده است و افراد ذیمدخل شناسایی شدهاند و با افرادی که مرتکب قصور شدهاند برخورد میشود.
برچسب ها :فرار مالیاتی ، قوه قضاییه ، مالیات ، مسعود ستایشی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰