نامه ظریف به رهبری: میخواهم مذاکرات را به ثمر برسانم، کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ نمیشوم
به گزارش آبان نیوز به نقل از رویداد۲۴،در حالیکه مذاکرات هستهای در وین در جریان است، در ایران مخالفتهایی جدی وجود دارد و شبکههای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مخصوصا افق و پرس تی.وی به شدت در تلاش هستند تا ضمن تضعیف جایگاه تیم دیپلماسی، مذاکرات احیای برجام را شکستخورده نشان دهند که هزینهای سنگینی برای کشور به جای خواهد گذاشت.
در روزهای گذشته وزارت خارجه در بیانیههایی، گزارشهای صداوسیما را جعلی خوانده که عامدانه بر سر راه احیای برجام سنگاندازی میکنند. حسن روحانی نیز صداوسیما را به خاطر انتشار دوباره مستند «پایان بازی» درباره توافق هستهای که مربوط به دو سال پیش بود، مورد نقد قرار داده و در جای دیگر نیز گفته «نمیتوانم هضم کنم یک ایرانی از برداشتن تحریمها ناراحت شود.»
بخشی از اصولگرایان معتقدند مذاکرات احیای برجام در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به ضرر آنهاست. زیرا احتمالا نتیجه مذاکرات باعث افزایش مشارکت در انتخابات میشود و این احتمال وجود دارد که رایآوری کاندیدای منتسب به آنها با چالش جدی مواجه شود. در چنین شرایطی که تخریب و فشارها بر تیم مذاکره افزایش یافت، محمدجواد ظریف پس از حواشی حضورش در مجلس مطلبی در توییتر خود نوشت: «نگرانی من از رأی آوردن است نه رأی نیاوردن. بر عزم خود برای نامزد نشدن استوارم؛ ولی تداوم فشارها، آزارها، افتراها و تهدیدها در اقبال عمومی و در این عزم تأثیر معکوس دارد.»
از سویاین رسانه کسب اطلاع کرده که محمدجواد ظریف برای کاهش فشارها علیه تیم مذاکره کنندگان وین، نامهای به رهبری نوشته که در آن درخواست کرده جلوی فشارها گرفته شود تا مذاکرات وین خارج از فشارهای سیاسی داخلی به سرانجام برساند. او در این نامه تاکید کرده که کاندیدای انتخابات نخواهد شد.
یک منبع نزدیک به محمدجواد ظریف درباره این نامه به رویداد۲۴ این نامه مدتی پیش به رهبر انقلاب ارسال شده و ظریف در آن متعهد شده در انتخابات حاضر نخواهد شد.
این منبع آگاه گفته «در شرایط حاضر ظریف میخواهد در چارچوب منافع ملی مذاکره انجام شود و موفقیت در مذاکره از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری برایش مهمتر است.» او به اتفاقات دوران ترامپ اشاره کرده و گفته «قبل از انتخابات آمریکا وزیر خارجه هند به ظریف گفته بود چرا با ترامپ مذاکره نمیکنید. ظریف پاسخ داده بود ترامپ ممکن است تا ۵ – ۶ ماه دیگر رییس جمهور نباشد لذا باید مطمئن باشیم که او چهار سال دیگر هست بعد مذاکره کنیم.» اما حالا که ترامپ نیست و دموکراتهایی به عرصه برگشتهاند، زمینه برای بازگشت به برجام فراهم است.
این منبع آگاه گفته فشارها تندروها بر تیم مذاکره کننده آنقدر زیاد شده بود که ظریف ناچار شده از آیت الله خامنهای کمک بخواهد زیرا مخالفان برجام فضایی ایجاد کردهاند که تیم مذاکره کننده در حال خیانت به کشور هستند.
تا کنون نتایج چند نظرسنجی در اختیار رسانهها قرار گرفته که در همه آنها محبوبیت ظریف نسبتا قابل توجه بوده است. در نظر سنجی ایسپا ظریف بعد از ابراهیم رئیسی، سیدحسن خمینی و محمدباقر قالیباف بیشترین رای مثبت را دارد. در نظرسنجی صداوسیما نیز مجموع آرای کاندیداهای اصلاح طلب بیشتر از آرای مثبت کاندیداهای اصولگراست و در صورت اجماع اصلاح طلبان روی ظریف احتمال پیروزی او بالاست.
یک منبع نزدیک به ظریف به رویداد۲۴ گفته قبل از دولت روحانی و قرار گرفتن ظریف در پست وزارت امور خارجه، او گهگاه با آقای خاتمی جلسه داشت و با جریان اصلاحطلبان بیارتباط نبود، ولی بعد از دولت روحانی دیگر هیچوقت در جلسات خاتمی شرکت نکرده است. از این رو میتوان ظریف را یک اصلاحطلب از لحاظ ایدئولوژیک دانست نه تشکیلاتی.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰