کد خبر : 5638
تاریخ انتشار : دوشنبه 18 مرداد 1400 - 9:27

محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز:

اصولگراها از هر سو به رئیسی فشار آورده‌اند

اصولگراها از هر سو به رئیسی فشار آورده‌اند
یک عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: یکی از ویژگی‌های مخبر، این است که هیچ گاه در جناح‌های سیاسی(اگرچه خاستگاهش اصولگرایی است) نبوده و به بیانی در جناح‌بندی‌های سیاسی داخلی، ردپایی از او نیست و دخالتی نکرده است. اگر به همین شکل ادامه پیدا کند می‌تواند امیدبخش باشد.

به گزارش آبان نیوز و به نقل از اعتماد آنلاین ،تکلیف دو جایگاه مهم دولت سیزدهم با دو حکم روز گذشته ابراهیم رئیسی مشخص شد. براین اساس همانطور که پیش بینی می شد محمد مخبر معاون اول شد و غلامحسین اسماعیلی با کوچ از قوه قضاییه به پاستور ریاست دفتر نهادریاست جمهوری را عهده دار خواهد شد.

 

به گزارش خبرآنلاین، اما پیام این دو حکم برای اصلاح طلبان چیست؟ محمدعلی ابطحی عضو مجمع روحانیون مبارز این دو انتخاب را طبیعی و خوب می داند و معتقد است باید به پرونده اجرایی محمد مخبر منهای تجربه واکسن کرونا نگاه کرد. او عدم تعلق مخبر به جریان خاص سیاسی را نکته ای مثبت می داند.

 

ابطحی از شباهت بین رئیسی و اسماعیلی نیز روایت کرد و از فشارها به رئیس جمهور در چینش کابینه انتقاد کرد.

 

آنچه می خوانید مشروح گفتگو با محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز است.

 

***

 

*آقای ابطحی! تحلیل شما از دو حکم آقای رئیسی برای معاون اولی آقای مخبر و انتصاب اسماعیلی به عنوان رئیس دفتر رئیس جمهور چیست؟

 

این نکته را باید مورد توجه قرار داد که چه به دلیل رأی دادن یا رأی ندادن بخش های عمده‌ای از جامعه، یک دولت جدید با سیاستهای جدیدی روی کار آورده است طبیعتا باید انتظار داشت در چارچوب همان سیاست‌های جدید و روش های جدید و افراد جدید، انتخاب اشخاص صورت بگیرد.

 

باید به پرونده آقای مخبر منهای تجربه واکسن نگاه کرد

در این چارچوب من انتخاب هر دو نفر را انتخاب طبیعی و خوبی می‌دانم به این دلیل که آقای مخبر منهای تجربه واکسن، اگر ما به پرونده‌اش نگاه کنیم دو ویژگی برجسته همواره در ارتباط با ایشان مطرح بوده است یکی پاکدستی و دیگری انجام کارهای مهم در بخش‌های اجراییِ بی‌سروسامان ستاد اجرایی فرمان امام است. من مطلعم که در آن ستاد اجرایی، آقای مخبر به عنوان یک فرد پرُکار و تلاشگر و در عین حال بی ادعا و بی توقع و پاکدست معروف بود. شاید همین دلیل انتخاب وی به عنوان معاون اول بود. حتی گاهی اوقات وقتی صحبت می شد که اصولگرایان رئیس جمهوری را پیشنهاد می‌کنند نام ایشان هم مطرح بود.

 

من شناختم از آقای مخبر این است که به عنوان یک نیروی توانمند اجرایی که بتواند با همکاری سایر بخش ها، به حوزه اقتصاد رسیدگی کند انتخاب شده است. ای کاش این پرونده واکسن در سوابق ایشان نبود (ماجرایی که بیشتر جلوی چشم مردم است)در این ماجرا عملکرد ستاد اجرایی درست نبود و شاید از ابتدا هم درست نبود که ستاد اجرایی در این زمینه دخالت کند. جدای از این پرونده، این انتخاب آقای رئیسی می تواند یک انتخاب آرامی باشد برای اینکه منافع اقتصادی را با یک پاکدستی و سرعتی پیش ببرد.

 

تجربه آقای مخبر در ستاد اجرایی فرمان امام، علاوه بر پاکدستی و پُرکاری، نگاه به داخل و توانایی‌های داخلی است بنابراین این مسئله شاید بتواند در شرایط فعلی یکی از نقاط قوت کشور تلقی شود که نیروهای داخلی بتوانند پرتوان شوند. پُرتوانی داخلی هم شاید بتواند به بحث سیاست خارجی کمک کند و این دو در کنار هم در نهایت بتوانند امیدی را برای جامعه ایجاد کنند.

 

در جناح بندی های سیاسی داخلی ردپایی از مخبر نیست

*حضور آقای مخبر در جایگاه معاون اولی آقای رئیسی چه پیامی برای اصلاح طلبان دارد؟

 

یکی دیگر از ویژگی‌های آقای مخبر، این است که هیچ گاه در جناح‌های سیاسی(اگرچه خاستگاهش اصولگرایی است) نبوده و به بیانی در جناح‌بندی‌های سیاسی داخلی، ردپایی از او نیست و دخالتی نکرده است. اگر به همین شکل ادامه پیدا کند می‌تواند امیدبخش باشد.

 

اسماعیلی بسیار شبیه رئیسی است

*حضو آقای غلامحسین اسماعیلی در جایگاه ریاست دفتر رئیس‌جمهوری را چگونه می بینید و ارزیابی می کنید؟

 

طبیعی است اولین انتخاب ها در همه کابینه ها، حول دو انتخاب معاون اول رئیس جمهوری و رئیس دفتر رئیس جمهور شکل می‌گیرد. رئیس دفتر رئیس جمهور باید کارها را سامان دهد. انتخاب آقای اسماعیلی، با توجه با ارتباطات و آشنایی های قدیمی و متقابلی که بین آقای رئیسی و اسماعیلی در قوه قضاییه بود طبیعی تلقی می شود. آقای اسماعیلی در مدت زمانی که با آقای رئیسی همکاری می کرد مثل آقای رئیسی پُرکار و منظم بود.

 

من به عنوان یک دوست قدیمی و همشهری که او را می شناسم نقاط قوت فراوانی در همدلی با آقای رئیسی، مشی آقای رئیسی و همراهی با آقای رئیسی دارد طبعا رئیس دفتر باید فردی باشد که نزدیک ترین و معتمدترین فرد رئیس جمهور باشد امیدوارم با مدیریت خوب خود بتواند یک مجموعه بی‌شائبه‌ای را در اطراف رئیس جمهور سامان دهد. آقای اسماعیلی بسیار شبیه آقای رئیسی است.

 

فشارهای زیادی به رئیسی می آورند

 

*دلیل تاخیر در معرفی لیست کابینه رئیسی را چه می دانید؟ توافق نکردن در مورد برخی وزرا یا….

 

بستن کابینه در روزهای آخر کار بسیار دشواری است یعنی هر اندازه فشاری از هر طرفی وارد می شود طبیعتا استدلال های مختلف سر یک نفر می ریزد و سرنوشت و آینده کشور در میان است. اینکه آقای رئیسی نتواند با سرعت انتخاب کند فکر می کنم در همه دولت ها بوده و در همه جا بوده و هست.

 

کار دشواری است. از دلایل واقعی آن خبری ندارم اما به هر حال تمام توان اصولگرایی تحت عنوان انقلابی گری می خواهد خود را نمایش دهد و انقلابیون و گروه های انقلابی هم فراوان هستند. همه آنها هم می خواهند برای رضای خدا پُستی به دست بیاورند. بنابراین از هر سو فشارهای زیادی به آقای رئیسی می آورند طبیعی است که تردید ایجاد می کنند یا فشار ایجاد می کنند. در نتیجه اینکه آقای رئیسی نتواند به راحتی تصمیم بگیرد امر پیچیده ای نیست چراکه این کار، کار دشواری است.

 

*پیش بینی می کنید آقای رئیسی تسلیم این سهم خواهی خواهد شد؟

 

من نمی گویم الزاما همه اینها، سهم خواهی باشد ممکن است تردید در توانایی افراد ، پذیرش افراد باشد اینها ممکن است به وجود بیاید چون دلایل واقعی را نمی دانم و نمی توانم در این باره قضاوت کنم.

امتیاز شما

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.